Petrol-İş Batman Şubesi, petrol emekçilerinin ücretlerinin resmi enflasyon rakamlarına göre eridiğini belirterek emekçilerin alın terinin karşılığını alamadığını duyurdu.
Şube Başkanı Lokman Akkuş, işçilerin adaletli ücret talebini ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini vurguladı.
Akkuş, yaptığı açıklamada, “Petrol emekçilerinin ücretleri, iktidarın açıkladığı gerçek dışı enflasyon rakamları karşısında her geçen gün erimektedir. Ağır ve tehlikeli koşullarda çalışan emekçiler, emeğinin ve can güvenliğinin karşılığını alamamaktadır. Bu durum açıkça bir emek gaspıdır. Petrol emekçisi sadaka değil, hakkını istiyor. Gerçek enflasyon gizlenerek yapılan her ücret artışı, işçiyi yoksulluğa mahkûm etmekten başka bir anlam taşımamaktadır” dedi.
Akkuş, alın terinin yok sayılmasına ve ücretlerin düşük tutulmasına karşı duracaklarını belirterek, “Ücretlerin gerçek enflasyon oranlarına göre düzenlenmesi ve ağır çalışma koşullarının karşılığının verilmesi temel talebimizdir” ifadelerini kullandı.
Petrol emekçilerini ülkenin enerji üretim damarları olarak tanımlayan Akkuş, “Emeğin değersizleştirildiği, işçinin yok sayıldığı bir düzende ne adalet olur ne de sosyal barış sağlanır. Taleplerimiz nettir ve bu mücadeleden geri adım atmayacağız. Petrol emekçisinin alın teri kutsaldır, gasp edilemez” şeklinde konuştu.