Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Batman’ın Kozluk ilçesinde aynı aileden 4 kişinin hayatını kaybettiği korkunç olayın ardından Batman Valiliği tarafından açıklama yapıldı.
Valilik, olayın nedenine ilişkin yürütülen ilk araştırmalarda 2,5 kilogram has altınla ilgili bir anlaşmazlığın öne çıktığını bildirdi.
Valilik açıklamasına göre olay, 18 Eylül 2026 Cuma günü Kozluk ilçesinde meydana geldi. İhbar üzerine güvenlik güçleri olay yerine sevk edildi.
Olay yerinde yapılan ilk incelemeler ve elde edilen bulgular doğrultusunda, A.G. (29) isimli şahsın eşi S.G. (27) ile çocukları E.G. (2) ve M.P.G.’nin (1) kesici alet kullanımı sonucu hayatlarını kaybetmelerine neden olduğu, ardından kendisini asarak yaşamına son verdiği değerlendirildi.
Valilik açıklamasında olayın nedenine ilişkin yürütülen araştırmalara da yer verildi. Buna göre A.G.’nin kayınbiraderi E.D.’nin 22 Mayıs 2026 tarihinde Kozluk Polis Merkezi’ne başvurarak şikâyette bulunduğu tespit edildi.
E.D.’nin, 6 Mart 2026 tarihinde kendisine ait yaklaşık 2,5 kilogram has altını, eniştesi A.G.’ye saklaması için emanet olarak verdiğini, ancak daha sonra kendisine ulaşamadığını beyan ettiği belirtildi.
Valilik, yapılan araştırmalar kapsamında olayın gerçekleşme sebebinin bu konu olduğunun değerlendirildiğini açıkladı.
Öte yandan bazı basın organları ve sosyal medya paylaşımlarında A.G.’nin uzman çavuş olduğu yönünde bilgilerin yer aldığı belirtildi. Valilik, söz konusu iddianın doğru olmadığını ve A.G.’nin jandarma teşkilatıyla herhangi bir ilişkisinin bulunmadığını açıkladı.
Yaşanan olayla ilgili adli tahkikatın Batman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, idari incelemenin ise ilgili birimler tarafından tüm yönleriyle sürdürüldüğü bildirildi.
Valilik açıklamasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileğinde bulunuldu.