Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Hayrat Vakfı temsilcileri Vali Ekrem Canalp’i ziyaret ederek Batman’da kamu personeline yönelik verilecek Osmanlıca eğitim protokolünün detaylarını sundu.
Hayrat Vakfı Batman İl Temsilcisi Vasih Zülfikar ile Hayrat İnsani Yardım Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Sorumlusu Abdullah Temiz, Batman Valisi Ekrem Canalp’i Valilik makamında ziyaret etti.
Makamda gerçekleşen kabulde; İçişleri Bakanlığı ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan “Osmanlı Türkçesi Eğitimine İlişkin İş Birliği Protokolü” çerçevesinde, Batman’da görev yapan kamu personeline dönük düzenlenecek Osmanlıca kurslarının uygulama planı ve detayları Vali Canalp’e arz edildi.
Hayata geçirilecek eğitim projesiyle; kamu çalışanlarının tarihi vesikalara, arşiv belgelerine ve zengin kültürel mirasa doğrudan erişim sağlama kapasitelerinin artırılması hedefleniyor.
Ziyaret sırasında, kamu görevlilerinin mesleki ve entelektüel birikimlerine katkı sunmak amacıyla yürütülecek projenin başvuru süreçleri, ders içerik müfredatı ve eğitim takvimine ilişkin planlamalar detaylı şekilde ele alındı. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek dersler sayesinde, Batman’daki kamu personelinin Osmanlı Türkçesini okuma, anlama ve analiz etme becerilerini üst seviyeye çıkarmaları hedefleniyor.
Vakıf yöneticilerine kabulden duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Ekrem Canalp, kamu çalışanlarının gelişimine katkı sunacak bu anlamlı çalışmadan dolayı kendilerine teşekkür ederek başarı dileklerinde bulundu.