Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Merkez Denetim Kurulu Başkanı ve TÜED Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, TBMM’de 467 oyla kabul edilen kanun teklifini değerlendirdi. Ekmen, “Geçmişin acı tecrübelerinden ders çıkarılmalı, bu süreç bu kez toplumsal barış ve huzurla sonuçlanmalıdır” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 467 milletvekilinin “evet” oyuyla kabul edilen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesi Kanun Teklifi’ne ilişkin Batman’dan önemli bir değerlendirme geldi. TÜED Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, parlamentodaki yüksek oy oranının ve 11 siyasi partinin komisyondaki varlığının Türkiye açısından tarihi bir ortak irade beyanı olduğunu vurguladı.
Yasanın Meclis’ten bu seviyede bir uzlaşıyla geçmesinin kıymetli bir adım olduğuna dikkat çeken Hüseyin Ekmen, siyasi farklılıkların ötesine geçen ortak bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu belirterek şunları söyledi: “Yasanın parlamentoda 467 gibi yüksek bir oyla kabul edilmesi, toplumun farklı kesimlerinin ortak bir hedef etrafında bir araya gelebildiğini gösteriyor. Meclis Komisyonu sürecinde 11 siyasi partinin yer almış olması bu açıdan son derece değerlidir. Ancak kanunun kabul edilmesi taraflara büyük sorumluluk yüklüyor. Bundan sonra kimsenin yanlış yapma lüksü yoktur.”
Türkiye’nin geçmişte benzer süreçlerin yarıda kalması nedeniyle insani ve ekonomik açıdan büyük bedeller ödediğini hatırlatan Ekmen, tarihsel süreçlere dair şu çarpıcı verileri paylaştı: “1993 yılında başlayan girişimin tamamlanamamasının bedeli en az 40 bin can kaybı ve trilyonlarca dolarlık ekonomik maliyet oldu. 2013 süreci de tamamlanamadı ve bunun sonucunda en az 10 bin insanımızı kaybettik. Artık geçmişte yaşanan acıların tekrarlanmaması gerekiyor. Umarız bu süreç, bu kez Türkiye’nin geleceği açısından mutluluk ve coşkuyla hatırlayacağımız bir sonuca ulaşır. Enerjimizi çatışmaya değil, refah ve kalkınmaya harcamalıyız.”
Sürecin olumlu bir zeminde ilerlemesine katkı sunan tüm aktörlere teşekkür eden TÜED Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bu sürece emek veren herkese teşekkür etmek gerekiyor. Özellikle sürecin mimarı başta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye ve DEM Parti’ye teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesini temenni ediyorum.”