BATMAN’DA EN UZUN SÜREDİR GÖREVDE OLAN MÜDÜRLER

Batman’da son yıllarda birçok kamu kurumunda müdür değişikliği yaşanırken, bazı isimler ise uzun yıllardır aynı görevlerini sürdürüyor.

Yayınlama: 03.07.2026
A+
A-

BATMAN’IN EN KIDEMLİ KURUM MÜDÜRLERİ

Resmî kayıtlara göre, Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, 25 Kasım 2013 tarihinde göreve başladı ve yaklaşık 13 yıldır aynı görevini sürdürüyor. Özer, halen görev yapan kurum yöneticileri arasında en uzun süre görevde bulunan isimlerin başında geliyor.

Listede dikkat çeken bir diğer isim ise Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı. Aslanlı, 8 yıl vekâleten, son 5 yıldır ise asaleten görev yaparak yaklaşık 13 yıldır kurumun başında bulunuyor. Uzun yıllardır görevini sürdüren Aslanlı, kentte kültür ve turizm alanındaki çalışmalarıyla bilinen isimler arasında yer alıyor.
Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk de 2019 yılından bu yana görevini sürdürüyor. Yaklaşık 7 yıldır aynı görevde bulunan Özperk, kentte uzun süredir görev yapan il müdürleri arasında yer alıyor.

UZUN GÖREV SÜRESİ BAŞARI GÖSTERGESİ Mİ?

Batman’da birçok kurum müdürünün son yıllarda değişmesine rağmen bazı isimlerin uzun yıllardır görevlerine devam etmesi kamuoyunda farklı yorumlara neden oluyor.

Bir kesim, “Yıllardır aynı görevde kalıyorlarsa demek ki başarılı çalışmalar yürütüyorlar.” değerlendirmesinde bulunurken, bazı vatandaşlar ise “Uzun süre aynı görevde kalmak tek başına başarı ölçütü değildir. Önemli olan ortaya konulan hizmet ve vatandaş memnuniyetidir.” görüşünü dile getiriyor. Kamu yönetiminde uzun süre aynı görevde bulunmak kimi çevrelerce istikrar ve tecrübe olarak değerlendirilirken, bazı kesimler ise belirli aralıklarla yapılacak görev değişikliklerinin kurumlara yeni bir vizyon kazandıracağını savunuyor.

Batman’da uzun yıllardır görev yapan bu isimlerin önümüzdeki dönemde görevlerine devam edip etmeyeceği ise kamuoyunda merak konusu olmaya devam ediyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum
  1. Sefer Saygılı dedi ki:

    Sağlık müdürlüğüne de el atsanız.. sağlık memuru İbrahim Kara, Beşir Ulutaş 10 müdür, 10 vekil, 10 il başkanı değişti halen koltuklarında oturuyorlar ..

  2. Yuksel dedi ki:

    Betona çakılmış çivi gibi il özel idaresi genel sekreterliğine çakılan a.kadir özer gibi siyasilerin umurunda değil icraat yok diyer kuruluşlar daha farksız değil

  3. Yuksel dedi ki:

    Kendileri yetmiyormuş gibi köylülerimize kurumların başına getirtip koruyorlar genel sekreter yardımcısı vali beyin sekreteri Batman’da adam yok bir yerden atılınca babalarını çiftliği gibi başka odaya gider yere düşmez varmı böyle bir dünya Allah’ım