Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Batman Merkez Raman Mahallesi’nde, mevcut mahalle muhtarının vefatı nedeniyle boşalan muhtarlık makamı için gerçekleştirilen ara seçim Ziya Gökalp Ortaokulu’nda tamamlandı. Seçimde, vefat eden muhtarın 1. azası olarak görev yapan Teymur Padir, mahalle sakinlerinin oylarıyla yeni muhtar seçildi.
Batman Merkez Raman Mahallesi sakinleri, muhtarlık makamında yaşanan vefat dolayısıyla yeni muhtarlarını belirlemek üzere 7 Haziran Pazar günü sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) mevzuatına uygun olarak gerçekleştirilen muhtarlık ara seçimi için mahalle sakinleri, oy kullanma merkezi olarak belirlenen Ziya Gökalp Ortaokulu’na müracaat etti.
Ziya Gökalp Ortaokulu’nda kurulan sandıklarda günün erken saatlerinde başlayan oy verme işlemleri, herhangi bir aksaklık yaşanmaksızın tam bir sükûnet ve huzur ortamı içerisinde tamamlandı. Resmi kayıtlara göre toplam 1040 mahalle sakininin sandığa giderek iradesini beyan ettiği ara seçimde, oy sayım işlemlerine geçilmesiyle birlikte adayların aldığı resmi oy miktarları da netlik kazandı.
Vefat eden muhtarın yönetiminde 1. aza olarak görev yürüten Teymur Padir, Ahmet Bozkurt, Abdullah Doğan, Hasan Işık, Abdullah Boğa, Nihat Tosun, Halil İbrahim Tarhan, Murat Aker ve Şehmus Tekin’in listeler halinde yer aldığı seçimde, 287 oyu alan Teymur Padir mahallenin yeni muhtarı olarak belirlendi.
