Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Eğitim, AR-GE ve bilimsel projelerdeki öncü başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Batman Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), bu kez sanatın evrensel ve birleştirici gücüyle sahnede yer aldı.
Batman BİLSEM öğretmen ve öğrencileri tarafından Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Çok Dilli Yıl Sonu Konseri”, Anadolu’nun köklü kültürel zenginliğini ve müzikal mirasını yansıtan unutulmaz bir şölene dönüştü.
Farklı dillerde ve lehçelerde seslendirilen geleneksel halk ezgilerinin, modern batı enstrümanlarıyla harmanlandığı gece izleyicilerden büyük alkış topladı. Kültür merkezindeki bu elit programa; Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, İl Millî Eğitim Müdürlüğü Eğitim Müfettişleri Başkanı Hamit Aydın, İl Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Abdurrahim Kusen, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda Batmanlı müziksever katıldı.
Konserin en anlamlı, duygu yüklü ve hafızalara kazınan anı ise, asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybedilen canların anıldığı özel bölümde yaşandı.
Büyük felaketin bıraktığı derin acıyı ve toplumsal yası simgelemek üzere BİLSEM müzik topluluğu tarafından seslendirilen, deprem ve yıkım temalı meşhur “Arıx” ağıtı salondaki herkesi gözyaşlarına boğdu. Hüznün, vefanın, acıda ortaklaşmanın ve toplumsal dayanışmanın notalara yansıdığı bu muazzam performansın ardından davetliler, genç yetenekleri dakikalarca ayakta alkışladı.
Programın kapanış konuşmasını gerçekleştiren yetkililer, Batman BİLSEM’in sadece üstün yetenekli çocukların bilimsel gelişimini değil, estetik ve sanatsal ruhlarını da en üst seviyede desteklediğini vurguladı. Çok dilli repertuarın bu coğrafyanın en büyük zenginliği olduğunu ifade eden okul yönetimi, turne tadındaki bu organizasyonda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.
Gece, deprem şehitlerinin bir kez daha rahmet, özlem ve saygıyla yad edilmesinin ardından, protokol üyelerinin sanatçı öğrencilere çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.
