Batso’da Kadın Girişimcilere E-Ticaret ve Hibe Desteği Fırsatı!

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) – TOBB Batman Kadın Girişimciler Kurulu ile Habitat Derneği iş birliğinde, kentteki kadın girişimcilerin dijital ticaret dünyasında yer almalarını sağlamak amacıyla kapsamlı bir “E-Ticaret Semineri” düzenlendi.

Batso’da Kadın Girişimcilere E-Ticaret ve Hibe Desteği Fırsatı!
Yayınlama: 20.05.2026
A+
A-

BATSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda kadın girişimcilere dijital pazarlama fırsatları aktarılırken, Eylül ayında başlayacak olan mentörlük ve hibe programları hakkında da kritik detaylar paylaşıldı.

Hibe ve Mentörlük İçin “Eğitim” Şartı

Seminerde yapılan açıklamalarda, e-ticaret dünyasında büyümek isteyen kadınlara yönelik sunulacak mentörlük ve nakdi hibe desteklerine başvuru yapabilmek için öncelikle verilen bu eğitim programlarının eksiksiz tamamlanmasının zorunlu olduğu vurgulandı. Eğitim sürecini başarıyla geride bırakan kadın girişimciler, hibe başvurusu yapmaya hak kazanacak.

Başvuru Yapacak Girişimcilerde Aranacak Şartlar

Eylül ayındaki büyük programa başvuruda bulunmak isteyen adayların taşımaları gereken resmi kriterler şu şekilde sıralandı: Tüzel kişiliğe sahip olmak, Şahıs, limited veya anonim şirket sahibi olmak, Kadın kooperatifi bünyesinde aktif faaliyet göstermek, Ya da Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na kayıtlı esnaf olmak.

40 Girişimciye Mentörlük, 20 Girişimciye Nakdi Destek

Başvurular arasından yapılacak titiz değerlendirmelerin ardından seçilecek 40 kadın girişimci, özel mentörlük programına kabul edilecek. Bu süreçte girişimciler, işlerini büyütecek çeşitli eğitimler ve alanında uzman isimlerden birebir mentörlük desteği alacak. Süreç sonunda kurulacak jürinin değerlendirmesinden başarıyla geçen 20 kadın girişimci ise işini büyütmek üzere nakdi hibe desteği almaya hak kazanacak.

Geçtiğimiz Yıl 2 Milyon TL Hibe Dağıtıldı

Programın geçmiş dönem başarılarına da değinen yetkililer, geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde yürütülen aynı program kapsamında firma başına 50 bin TL ile 160 bin TL arasında değişen oranlarda can suyu desteği sağlandığını hatırlattı. Geçen dönem toplamda 20 kadın girişimciye yaklaşık 2 milyon TL hibe desteği verilerek ekonomiye kazandırıldığı ifade edildi.

BATSO ve Habitat Derneği yetkilileri, kadınların dijitalleşme süreçlerine ve e-ticaret adaptasyonlarına katkı sunmayı hedefleyen bu projenin, Batman ve bölge genelindeki kadın istihdamını ve girişimciliğini kalıcı olarak güçlendireceğini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.