3. Uluslararası Batman Sempozyumu Kapılarını Açtı

Batman Üniversitesi, şehrin il oluşunun 36. ve üniversitenin kuruluşunun 19. yıl dönümünde dev bir akademik etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

3. Uluslararası Batman Sempozyumu Kapılarını Açtı
Yayınlama: 07.05.2026
A+
A-

“Maziden Atiye” temasıyla düzenlenen 3. Uluslararası Batman Sempozyumu, kentin on binlerce yıllık geçmişini ve gelecek vizyonunu bilimsel bir süzgeçten geçiriyor.

Protokol ve Akademisyenler Bir Arada

Sempozyumun açılış törenine Batman Valisi Ekrem Canalp, Eski Batman Valisi Haluk İmga, Rektör Prof. Dr. İdris Demir, il protokolü, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Tören, Batman’ın tarihsel derinliği ile modern akademik başarısının buluşma noktası oldu.

235 Araştırmacıdan 172 Bildiri

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ferhat Korkmaz, Batman’ın petrol endüstrisiyle şekillenen sosyal ve ekonomik yapısına dikkat çekti. Toplam 26 oturumda sunulacak 172 bildiri ile kentin her yönüyle ele alınacağını belirten Korkmaz, 235 araştırmacının bu bilimsel şölene katkı sunduğunu ifade etti.

Batman Üniversitesi Türkiye’nin Zirvesinde

Rektör Prof. Dr. İdris Demir, üniversitenin sadece bilgi üretmediğini, kentin sosyo-ekonomik motoru olduğunu vurguladı. Rektör Demir, üniversitenin akademik başarısını şu verilerle paylaştı:

Scopus 2025-2026 Verileri: Türkiye genelinde 2. sıra.

YÖK İzleme Raporu Atıf Etkisi: Türkiye genelinde 2. sıra.

“Üniversitemiz Bölgenin Değeridir”

Batman Valisi Ekrem Canalp, üniversitenin son yıllardaki gelişimini gururla takip ettiklerini belirterek, bilimsel çalışmaların şehrin uluslararası görünürlüğüne büyük katkı sunduğunu ifade etti. Eski Vali Haluk İmga ise üniversitenin kurumsal gücünün şehre kattığı değere vurgu yaparak Rektör Demir’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sahne alan Güzel Sanatlar Fakültesi Korosu, Doç. Dr. Yiğit Karabulut yönetiminde “A Capella” formatında Batman türkülerini seslendirdi. Yöresel ezgilerin çok sesli yorumu katılımcılardan büyük alkış aldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.