DİNÇ: “BATMAN’DA EDEBİYAT BİR KÜLTÜR NEFESİDİR!”

Batman Tarafsız Haber Gazetesi Köşe Yazarı ve Eğitimci Yazar Yasemin Dinç, Batman’da gerçekleşen okur-yazar buluşmasının şehre kattığı anlamı kaleme aldı.

DİNÇ: “BATMAN’DA EDEBİYAT BİR KÜLTÜR NEFESİDİR!”
Yayınlama: 05.04.2026
A+
A-

Dinç, kalabalıkların arasında yükselen kitap hışırtısını ve bir çocuğun elindeki kitabın geleceğe atılan en güçlü imza olduğunu vurguladı.

“ALIŞVERİŞ TELAŞININ ORTASINDA EDEBİYAT”

Yazısında, Batman’ın hareketli sokaklarında edebiyatın kendine nasıl yer bulduğuna dikkat çeken köşe yazarımız Yasemin Dinç; “Alışveriş telaşının ortasında kitap sayfalarının hışırtısı yükseldi. Bu buluşmada yazar ile okur arasındaki mesafe ortadan kalktı; kitaplar konuşuldu, paylaşıldı ve hissedildi” ifadelerini kullandı.

“BİR ÇOCUĞUN GÖZÜNDEKİ UMUT”

Batman Yazarlar ve Şairler Derneği (BAYŞAD) çatısı altında yarını inşa ettiklerinin altını çizen Dinç, en anlamlı kareyi şöyle tarif etti: “Elinde kitabını gururla tutan bir çocuk… O çocuğun gözlerinde sadece bir kitap değil, geleceğe dair umut da vardı. Çünkü biliyoruz ki bir çocuğun eline alınan kitap, aslında bir toplumun yarınlarına atılan en güçlü imzadır.”

“KADİM ŞEHİRDE EDEBİYATIN İZİ”

Batman gibi kadim bir şehirde kültürün bu denli hayat bulmasının bir tesadüf olmadığını belirten yazarımız, okuyan bir neslin düşünen bir toplum demek olduğunu hatırlatarak yazısını şu çarpıcı cümleyle tamamladı: “Batman’da kitaplar sadece okunmuyor, aynı zamanda yaşanıyor. Ve yaşanılan her şey koca umutlar inşa ediyor.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.