“HALEPÇE’DEN GAZZE’YE ACILAR AYNI”

Memur-Sen Batman İl Başkanı Şehmuz Önlü, Halepçe Katliamı’nın yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yaşanan vahşetin insanlık tarihinin en acı sayfalarından biri olduğunu belirterek, Halepçe’den Gazze’ye kadar mazlumların yaşadığı acıların unutulmaması gerektiğini vurguladı.

“HALEPÇE’DEN GAZZE’YE ACILAR AYNI”
Yayınlama: 16.03.2026
A+
A-

“BİR ŞEHİR ADETA SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ”

Açıklamasında kimyasal silahların kullanıldığı saldırının yıkıcı etkilerine dikkat çeken Başkan Önlü, “Kadın, çocuk ve yaşlı demeden binlerce masum insanın hayatını kaybettiği bu saldırıyla bir şehir adeta ölüm sessizliğine gömülmüştür. Halepçe yalnızca bir kentin adı değil; zulmün ve insanlık dışı politikaların nelere yol açabileceğinin en acı sembolüdür.” ifadelerini kullandı.

“BU ACILAR KARŞISINDA SESSİZ KALINAMAZ”

Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanan katliamlara da değinen Önlü, zulmün tek bir dönemle sınırlı olmadığını belirterek, “Halepçe, Srebrenitsa, Hocalı, Hama, Guta, Arakan, Doğu Türkistan ve bugün Gazze’de yaşanan acılar aynı insanlık dramının farklı sayfalarıdır. Bu acılar karşısında sessiz kalmak, zulme ortak olmaktır.” dedi.

ORTAK SORUMLULUK VURGUSU

Memur-Sen Batman İl Başkanı Şehmuz Önlü açıklamasını, “Hafızamızı diri tutmak, adalet arayışını sürdürmek ve nerede olursa olsun mazlumların sesini duyurmak hepimizin ortak sorumluluğudur. İnsanlık vicdanında silinmeyen bu yarayı, Halepçe’yi unutmadık, unutmayacağız.” sözleriyle tamamladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.