AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve tüm Türkiye’yi derinden etkileyen depremlerin yıl dönümünde bir anma mesajı yayımladı.
Şansi, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andıklarını belirterek, milletin gösterdiği birlik ve beraberliğin unutulmayacak bir dayanışma örneği olduğunu vurguladı.
6 Şubat’ın yalnızca büyük bir acının tarihi olmadığını, aynı zamanda milletin kenetlendiği bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Şansi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştüren aziz milletimizin sarsılmaz kardeşliğine şahidiz. Acıyı metanete, hüznü dayanışmaya dönüştüren bu ruh sayesinde yaraları birlikte sardık.”
Devlet ve milletin el ele vererek deprem bölgelerinde önemli bir toparlanma süreci yürüttüğünü dile getiren Şansi, yeniden inşa çalışmalarına dikkat çekti. Şansi, “Devletimiz ve milletimiz omuz omuza vererek şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırdı. Bugün daha güçlü, daha dirençli yerleşim alanları inşa ediliyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen ihya ve inşa çalışmalarının kararlılıkla sürdüğünü belirten Şansi, deprem bölgelerinde konutların, altyapının ve sosyal yaşam alanlarının hızla tamamlandığını ifade etti. Türkiye’nin zor zamanlarda birlikten güç alan büyük bir devlet olduğunu vurgulayan Şansi, dayanışma ruhunun geleceğe umut verdiğini söyledi.
Şansi mesajını, “6 Şubat’ta kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, Rabbimden milletimizi her türlü afetten muhafaza etmesini diliyorum” sözleriyle tamamladı.