Tekstilciler İçin Ortak Akıl ve İş Birliği Çağrısı

Batmanlı Tekstil İşletmecisi ve Ernas Group İşletme Sahibi Kadir Nasıroğlu, Batman’da faaliyet gösteren tekstil sektörünün ekonomik koşullar nedeniyle zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, sektörün geleceği için ortak hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Tekstilciler İçin Ortak Akıl ve İş Birliği Çağrısı
Yayınlama: 15.12.2025
A+
A-

ORTAK AKIL ÇAĞRISI

Nasıroğlu, artan üretim maliyetleri, düşen sipariş hacmi işletmeleri ciddi anlamda zorladığını ifade ederek, bu durumun işletmelerin nakit akışını olumsuz etkilediğini söyledi. Tekstil sektörünün Batman için önemli bir istihdam kaynağı olduğuna dikkat çeken Nasıroğlu, binlerce kişinin bu sektörden geçimini sağladığını ifade ederek, yaşanan sıkıntıların devam etmesi halinde istihdam ve üretim üzerinde olumsuz sonuçlar doğabileceğini dile getirdi. Sektörde yaşanan sorunların daha sağlıklı ele alınabilmesi için Batman’daki tüm tekstil işletmecilerinin, ilgili meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde bir araya gelerek kapsamlı bir değerlendirme yapması gerektiğini vurgulayan Nasıroğlu “Bu tür istişareler hem sorunların netleşmesine hem çözüm önerilerinin daha güçlü şekilde yetkililere iletilmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

UYGUN FAİZLİ KREDİ İMKANLARI ARTMALI

Yetkililerden beklentilere değinen Nasıroğlu, sektörün sürdürülebilirliği açısından devlet destekli, uygun faizli kredi imkanlarının artırılması, finansmana erişimin kolaylaştırılması ve SGK ile vergi yüklerinde geçici düzenlemelerin hayata geçirilmesinin sektör için önemli bir rahatlama sağlayacağını belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.