Ramanlı: “Silahlar Sussun, Siyaset Konuşsun”

HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, Rudaw TV’de katıldığı canlı yayında İmralı görüşmeleri, Selahattin Demirtaş’ın olası tahliyesi ve Kürt sorununun çözüm sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Ramanlı: “Silahlar Sussun, Siyaset Konuşsun”
Yayınlama: 06.11.2025
A+
A-

“KIRK YIL ÇATIŞMAYLA GEÇTİ, BİR KIRK YIL DAHA BÖYLE GİTMESİN”

Ramanlı, “Silahların susmasını, siyasetin konuşmasını istiyoruz. Halk artık acıdan, çatışmadan ve ölüm haberlerinden yoruldu. Kırk yıl çatışmayla geçti, bir kırk yıl daha böyle gitmesin” dedi.

İmralı’ya heyet gönderilmesine gerek olmadığını belirten Ramanlı, “Sürecin amacı açık: PKK silahları bıraksın, sivil ve meşru zeminde siyaset yapsın. Biz sürecin baltalanmasını değil, başarıya ulaşmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“DEMİRTAŞ’IN SERBEST BIRAKILMASINA KARŞI DEĞİLİZ”

Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması konusuna da değinen Ramanlı, “Bu mesele siyasetin değil, hukukun konusudur. Serbest bırakılmasına karşı değiliz” dedi.

Toplumsal barışın sağlanması için Kürtlerin kendi aralarında da uzlaşması gerektiğini vurgulayan Ramanlı, “Kürtlerin kendi arasındaki barış, Türkiye’deki genel barışın temelini oluşturur” diye konuştu.

“BİZ HÜDA PAR OLARAK HAZIRIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da sürece inandığını söyleyen Ramanlı, hukuki altyapının hazırlanmasının önemine dikkat çekti. “Silahlar sustuğunda, Kürtlerin hakları daha rahat konuşulacaktır” diyen Ramanlı, kimlik, dil ve yerel kalkınma konularında adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Ramanlı, “Silahlar sustuğunda gerçek siyaset ve kardeşlik süreci başlayacak. Biz HÜDA PAR olarak buna hazırız” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.