Batman’da son aylarda gelen yüksek su faturaları vatandaşların tepkisine yol açtı
Mahalle sakinleri, faturaların önceki aylara göre katlandığını ve olası zamların kamuoyuna açıklanmadığını iddia ediyor.
BASKİ Müdürü Murat İşcan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Su tarifesinde yılbaşından bu yana herhangi bir değişiklik olmadı. Kademeli tarife Sayıştay kararıyla zorunlu olarak uygulanıyor ve atıksu bedeli de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın genelgesi gereği faturalara ekleniyor. 10 yılını doldurmuş sayaçların mutlaka değiştirilmesi gerekiyor. Eski sayaçlar sağlıklı veri vermeyebilir. Vatandaş faturaya itiraz ederse, sayacının fotoğrafını getirip kayıtlarımızla karşılaştırabilir; hata varsa düzeltilir, doğruysa tüketimi ödemek zorundadır” ifadelerini kullandı.
Vatandaşlar, uzun süre okunmayan sayaçlar ve yüksek faturalar nedeniyle tepkili. Mehmet Akif Şimşek, “Su faturamız bu ay çok yüksek geldi. Sayaç iki buçuk ay boyunca okunmadı. Gelen faturalar öncekilerin neredeyse iki katı. Şayet kademeli artış uygulanıyorsa, bu bize karşı yapılan büyük bir haksızlıktır. Sayaçlarımızın aylık okunmasını talep ediyoruz” dedi. İşcan ayrıca, su tasarrufuna dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Elektrik ve doğalgazda olduğu gibi su konusunda da daha dikkatli olunmalı. Biz de vatandaşları bilinçlendirmek için broşürler dağıtıyoruz” dedi.
Kaynak: İLKHA