Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkan Vekili Zeyneddin Güler, bu yıl üniversiteye adım atacak öğrencilere kampüs hayatına dair kapsamlı ve yol gösterici öneriler sundu.
Güler, üniversite döneminin hem önemli fırsatlar hem de tehlikeler barındırdığını vurguladı. Öğrencilerin akademik ve sosyal imkânlardan yararlanmaları; güvenli barınma tercihi yapmaları, doğru arkadaş çevresi oluşturmaları gerektiğini belirtti.
Gençlere şunları önerdi:
Oryantasyon yapın: Kampüs ortamını keşfedin, güvendiğiniz kişilere danışın.
Kimliğinizi koruyun: Kimlik bunalımına karşı sağlam durun.
Bütçenizi yönetin: Planlı harcama yapın, tasarrufa öncelik verin.
Burs ve uluslararası fırsatlar: Devlet, STK ve üniversite burslarına, Erasmus ve Farabi gibi programlara başvuru yapın.
Güler, öğrencilerin güvenli bir yaşam alanı için öncelikle devlet yurtlarını tercih etmelerini önerdi. Güvenilir kardeş çevresiyle birlikte ev paylaşımı yapılabileceğini ancak önceliğin yurtlar olması gerektiğini vurguladı.
Ayrıca, manevi atmosfer oluşturmak adına Diyanet ve STK gençlik merkezleri gibi güvenilir kuruluşlarla bağlantı kurmanın önemine işaret etti.
Güler, “Eğer uygun bir çevre oluşturamazsanız, farklı ve olumsuz çevrelere girme riskiyle karşılaşabilirsiniz. Değerlerinizi paylaşan arkadaş gruplarını özenle seçin,” diyerek arkadaş seçimindeki hassasiyete dikkat çekti.