Batman İl Müftülüğü tarafından Kur’an kurslarında hafızlık eğitimi alan öğrencilere yönelik düzenlenen Hafızlık Eğitimi Ölçme ve Değerlendirme Sınavları, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi ve başarıyla tamamlandı.
Batman Merkez GAP Ortaokulu’nda yapılan sınavlarda öğrenciler, Dini Bilgiler ve Tecvid alanlarında yazılı ve sözlü değerlendirmeye tabi tutuldu. Bu bölümde, temel dini bilgiler, ibadet bilgisi ve tecvid kurallarıyla ilgili sorular yöneltildi. Devamında gerçekleştirilen Meal Sınavı’nda ise öğrencilerin ezberledikleri Kur’an-ı Kerim surelerinin anlamları, ayetler arasındaki bağlantılar ve konu bütünlüğüne yönelik bilgileri ölçüldü.
Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, sınavların ardından yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:
“Hafızlık, yalnızca Kur’an’ı ezberlemekten ibaret değildir. Biz, anlamaya ve yaşamaya dayalı bir hafızlık anlayışını önemsiyoruz. Bu sınavlarla öğrencilerimizin hem ezber yeteneklerini hem de Kur’an’ın mesajını kavrama becerilerini ölçmeyi amaçladık. Bu yaklaşım, gençlerimizin Kur’an ile olan bağlarını güçlendiriyor.”
Müftü Durmuş, katılım sağlayan tüm öğrencilere, emeği geçen öğreticilere ve velilere teşekkür ederek, bu ölçme ve değerlendirme temelli süreci kalıcı hale getirmeyi, hafızlık eğitiminde kaliteyi artırmayı ve bütüncül bir dini eğitim anlayışını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.
