Batman’da yaşayan Karayiğit ailesi, doğuştan hidrosefali hastası 27 aylık oğulları Ayaz’ın tedavisi için bir buçuk yıldır sevk talebinde bulunuyor.
Ayaz’ın bugüne kadar 16 kez ameliyat geçirdiğini belirten baba Metin Karayiğit, Batman’daki hastanede gerekli tedavi ve tetkiklerin yapılamadığını ifade ederek İstanbul’da tam donanımlı bir sağlık merkezine sevk edilmesini istiyor.
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Ayaz için açılan sevk işlemlerinin “kabul eden hastane yok” gerekçesiyle kapatıldığını dile getiren Karayiğit, oğlunun sağlık durumunun her geçen gün kötüleştiğini vurguladı. Aile, özellikle tam donanımlı bir merkezde acilen tedaviye başlanmasını talep ediyor.
Karayiğit, “Oğlumun gerekli tedavileri ve tetkikleri Batman’da yapılamıyor. Sevk taleplerimiz defalarca reddedildi. Durumu giderek ağırlaşıyor ve şu anda çocuk servisinde yatıyor. Beyin cerrahisi ya da yoğun bakım servisine ihtiyaç var. Yetkililerden acil yardım bekliyoruz.” dedi.
Aile, Batman’daki resmi kurumlara defalarca başvuruda bulunduğunu ancak olumlu sonuç alamadığını belirtti. Baba Karayiğit, devlet yetkililerinden oğlunun sevk edilerek tedaviye başlanması için destek istedi. Maddi imkânlarının yetersiz olduğunu ve kendi imkânlarıyla tedavi olmasının mümkün olmadığını da ekledi.