Sevk Bekleyen Aile Sesini Duyurmaya Çalışıyor: “DEVLET BİZE SAHİP ÇIKSIN”

Batman’da yaşayan Karayiğit ailesi, 25 aylık hidrosefali hastası çocukları Ayaz için bir buçuk yıldır uygun bir hastaneye sevk edilmeyi bekliyor.

Sevk Bekleyen Aile Sesini Duyurmaya Çalışıyor: “DEVLET BİZE SAHİP ÇIKSIN”
Yayınlama: 29.05.2025
A+
A-

Aile, yanlış tedavilerle zaman kaybedildiğini ve Batman’da gerekli uzmanların bulunmadığını belirterek yetkililerden yardım istiyor.

“TEK İSTEĞİM, HERKESİN GÖREVİNİ YAPMASI VE DEVLETİN BİZE SAHİP ÇIKMASIDIR”

Ayaz’ın şu ana kadar 16 ameliyat geçirdiğini belirten baba Metin Karayiğit, “Oğlum 25 aylık. İki senedir hastanelerdeyiz ve çocuğuma birçok kez yanlış tedaviler uygulandı. Yaklaşık bir buçuk yıldır sevk için uğraşıyoruz ama bize ‘sevke uygun değildir’ deniliyor. Oysa doktorlar, ‘Çocuğun yeri burası değil’ diyor.” dedi. Maddi imkânsızlık nedeniyle tedaviyi kendi imkânlarıyla sürdüremediklerini belirten Karayiğit, “İki senedir çalışamıyorum. Eşim engelli, diğer çocuğum kalp hastası. Tek isteğim, herkesin görevini yapması ve devletin bize sahip çıkmasıdır.” ifadelerini kullandı.

“EN KISA SÜREDE SEVKİMİZİN YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Anne Leyla Karayiğit ise yaşadıkları zorlukları şu sözlerle dile getirdi: “Yetkililerden tek isteğimiz, çocuğuma daha iyi bakılabilmesi için İstanbul ya da Ankara’daki bir üniversite ya da araştırma hastanesine sevk edilmesidir. Çocuğum doğduğunda hiçbir sağlık sorunu yoktu, ancak bu duruma getirildi. Tek isteğim, çocuğuma iyi bakılmasıdır.”

Kaynak: İLKHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.