4,5 YILDA 496 KİLOMETRE YOL ASFALTLANDI

Batman Belediyesi, kent genelinde sürdürdüğü yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarında yeni bir rekora ulaştı. 12 Mayıs 2022’den bu yana 607 bin 877,72 ton asfalt serim ve yama çalışması gerçekleştirilirken, asfaltlanan yolların toplam uzunluğu 496 kilometreye ulaştı.

GİRİŞ 29.09.2026 12:16
6 gösterim
2 dk okuma
Fotoğraf: 4,5 YILDA 496 KİLOMETRE YOL ASFALTLANDI222
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:57

Batman Belediyesi, kent içi ulaşım altyapısının güçlendirilmesi amacıyla son 4,5 yılda gerçekleştirilen asfalt çalışmalarına ilişkin güncel verileri açıkladı.

Batman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında kentin farklı noktalarında yeni yollar açılırken, mevcut cadde, sokak ve bulvarlarda da asfalt serimi, bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi.

Belediyenin açıkladığı verilere göre, 12 Mayıs 2022’den bu yana toplam 607 bin 877,72 ton asfalt kullanılarak 496 kilometrelik yol ağı asfaltlandı. Ulaşılan rakamlarla Batman Belediyesi asfalt çalışmalarında kendi rekorunu yeniledi.

KENTİN DÖRT BİR YANINDA ASFALT ÇALIŞMASI

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp öncülüğünde yürütülen ulaşım çalışmaları, yalnızca kent merkezindeki cadde ve sokaklarla sınırlı kalmadı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri; Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, Necat Nasıroğlu Bulvarı ve Kuzeydoğu Çevre Yolu yan yolları başta olmak üzere Batman’ın birçok noktasında asfaltlama çalışması gerçekleştirdi.

Kent merkezindeki yoğun kullanılan güzergâhların yanı sıra çevre yolları ve alternatif ulaşım güzergâhları da asfalt programına dahil edildi. Çalışmalarla hem yeni ulaşım güzergâhlarının oluşturulması hem de mevcut yolların daha konforlu hale getirilmesi hedeflendi.

607 BİN 877 TON ASFALT SERİLDİ

Batman Belediyesi tarafından açıklanan verilere göre, yaklaşık 4,5 yıllık dönemde kent genelinde 607 bin 877,72 ton asfalt serim ve yama işlemi gerçekleştirildi.

Çalışmalar sonucunda asfaltlanan yolların toplam uzunluğu ise 496 kilometreye çıktı. Böylece Batman Belediyesi, yol yapım ve asfaltlama çalışmalarında bugüne kadarki en yüksek rakamlarına ulaşarak kendi rekorunu kırdı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bir taraftan yeni yol güzergâhlarını Batman’ın ulaşım ağına kazandırırken, diğer taraftan kullanımda olan yollardaki bakım, onarım ve yama çalışmalarını sürdürdü.

Batman Belediyesi, gerçekleştirilen yol yatırımlarıyla kent genelinde toz ve çamur sorununu azaltmayı, sürücüler ve yayalar için daha güvenli ve konforlu ulaşım imkânı oluşturmayı hedefliyor.

Yeni yollar ve yenilenen güzergâhlarla birlikte kent içi trafik akışının rahatlatılması ve alternatif ulaşım bağlantılarının güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Belediye, kent genelindeki yol yapım, asfaltlama, bakım ve onarım çalışmalarının ihtiyaç duyulan bölgelerde devam edeceğini bildirdi.

4,5 YILDA 496 KİLOMETRE YOL ASFALTLANDI222
4,5 YILDA 496 KİLOMETRE YOL ASFALTLANDI222
4,5 YILDA 496 KİLOMETRE YOL ASFALTLANDI222
4,5 YILDA 496 KİLOMETRE YOL ASFALTLANDI222
4,5 YILDA 496 KİLOMETRE YOL ASFALTLANDI222
4,5 YILDA 496 KİLOMETRE YOL ASFALTLANDI222

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Güncel kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

HAYVANLAR İÇİN KIŞ TEDBİRLERİ MASADA
Güncel

HAYVANLAR İÇİN KIŞ TEDBİRLERİ MASADA

29.09.2026 · 13:17

Batman İl Hayvanları Koruma Kurulu’nun 3. toplantısı Vali Ekrem Canalp başkanlığında gerçekleştirildi.

DEFTERDARLIKTAN 222 ENGELLİ VATANDAŞA HİZMET
Güncel

DEFTERDARLIKTAN 222 ENGELLİ VATANDAŞA HİZMET

29.09.2026 · 12:42

Batman Defterdarlığı, engelli vatandaşların kamu hizmetlerine daha kolay ve erişilebilir şekilde ulaşabilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 222 engelli vatandaşa hizmet verilerek işlemlerinin hızlı, kolay ve güvenli şekilde gerçekleştirilmesine destek sağlandı.

GEÇİTALTI KÖYÜNE 20 TONLUK İÇME SUYU DEPOSU
Güncel

GEÇİTALTI KÖYÜNE 20 TONLUK İÇME SUYU DEPOSU

29.09.2026 · 12:35

Batman İl Özel İdaresi tarafından Kozluk ilçesine bağlı Geçitaltı Köyü’nde yapımı tamamlanan 20 ton kapasiteli içme suyu deposu hizmete alındı. Yeni depoyla köy sakinlerinin sağlıklı, hijyenik ve kesintisiz içme suyuna erişiminin güçlendirilmesi hedefleniyor.

BATMAN HAVALİMANI’NDA UÇUŞLARA YERLİ KORUMA
Güncel

BATMAN HAVALİMANI’NDA UÇUŞLARA YERLİ KORUMA

29.09.2026 · 12:29

Batman Havalimanı’nda uçuş emniyetini artırmak ve kuş çarpması nedeniyle yaşanabilecek risklerin önüne geçmek amacıyla yeni bir güvenlik uygulaması hayata geçirildi. Pist ve çevresine yerli ve milli imkânlarla geliştirilen 8 adet patlamalı kuş kovucu sistem kuruldu.

BALIK AVLARKEN JENERATÖR AKIMINA KAPILAN GENÇ AĞIR YARALANDI
Güncel

BALIK AVLARKEN JENERATÖR AKIMINA KAPILAN GENÇ AĞIR YARALANDI

29.09.2026 · 11:59

Batman Çayı’nda arkadaşlarıyla birlikte balık avlamaya giden 25 yaşındaki U.A., kullandığı jeneratörün elektrik akımına kapılarak ağır yaralandı. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan gencin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

BATI RAMAN YOLUNDA SİLAHLA VURULMUŞ HALDE ÖLÜ BULUNDU
Güncel

BATI RAMAN YOLUNDA SİLAHLA VURULMUŞ HALDE ÖLÜ BULUNDU

28.09.2026 · 18:13

Batman’da akşam saatlerinde Batı Raman yolu üzerinde 45 yaşındaki Fethullah Yel’in cansız bedeni bulundu. Silahla vurulduğu belirlenen Yel’in ölümüyle ilgili güvenlik güçleri geniş çaplı inceleme başlattı.