38. Yılında Halepçe Unutulmadı

Demokratik Kurumlar Platformu’nun düzenlediği etkinlikte, 38 yıl önce yaşanan Halepçe Katliamı anıldı ve insanlığa karşı işlenen bu suç bir kez daha kınandı.

GİRİŞ 16.03.2026 17:46
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
47 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: 38. Yılında Halepçe Unutulmadı
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 0:53
Demokratik Kurumlar Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen basın açıklaması, DEM Parti Batman İl binası önünde yapıldı. Programa DEM Parti ve DBP il örgütleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, Halepçe’de yaşamını yitirenleri anarak katliamı kınadı. Platform adına açıklamayı okuyan Nizam Arzık, “Halepçe katliamı insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri. 38 yıl önce Irak’ta Baas rejimi ve diktatör Saddam Hüseyin tarafından gerçekleştirilen Halepçe Katliamı’nda kimyasal ve biyolojik silahlar kullanıldı. Bu saldırıda 5 bini aşkın Kürt yaşamını yitirdi, binlercesi yaralandı ve kuşaklar boyunca sürecek ağır insani sonuçlar ortaya çıktı. Halepçe’de işlenen bu suç yalnızca Kürt halkına değil, tüm insanlığa karşı işlenmiştir” dedi. Açıklamada ayrıca Ortadoğu’daki gelişmelere de dikkat çekilerek, Kürt halkının küresel güçler ya da otoriter rejimler arasında bir tercihe zorlanamayacağı vurgulandı. “Üçüncü Yol” anlayışıyla halkların eşitliği ve demokratik geleceği temelinde bir mücadele yürütüldüğü ifade edildi.

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Gündem kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

FESTİVAL COŞKUSU KORTEJLE BAŞLADI
Gündem

FESTİVAL COŞKUSU KORTEJLE BAŞLADI

24.09.2026 · 18:35

Valilik öncülüğünde “Festivaller Şehri Batman” temasıyla merkez ve beş ilçede düzenlenecek festivaller, Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in katılımıyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı.

DEMİRHAN: “BATSO BİR ÇÖZÜM MERKEZİ OLACAK”
Gündem

DEMİRHAN: “BATSO BİR ÇÖZÜM MERKEZİ OLACAK”

24.09.2026 · 18:24

BATSO İstişare Grubu Başkan Adayı Bayram Demirhan, göreve gelmeleri halinde Batman Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyeleriyle daha yakın çalışan ve sorunların çözümünde aktif rol üstlenen bir yapıya dönüştürüleceğini açıkladı.

DEMİR GENÇLERLE BULUŞTU
Gündem

DEMİR GENÇLERLE BULUŞTU

24.09.2026 · 18:10

Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve başkan adayı Abdulkadir Demir, gençlerle düzenlenen buluşmada iş hayatı, girişimcilik, istihdam, BATSO seçimleri ve Batman’ın geleceğine ilişkin soruları yanıtladı.

ŞANLIURFA’DAKİ DEPREM BATMAN’I DA SALLADI
Gündem

ŞANLIURFA’DAKİ DEPREM BATMAN’I DA SALLADI

24.09.2026 · 11:03

Şanlıurfa’da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem, Batman başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi.

Çin Büyükelçisi Jiang Xuebin Akademik İş Birliği İçin Batman Üniversitesin'de
Gündem

Çin Büyükelçisi Jiang Xuebin Akademik İş Birliği İçin Batman Üniversitesin'de

23.09.2026 · 15:11

Çin Ankara Büyükelçisi Jiang Xuebin, Batman Üniversitesini ziyaret etti. Görüşmede akademik iş birlikleri, Erasmus projeleri ve öğrenci bursları ele alındı.

Çin Büyükelçisi Jiang Xuebin Batman Valiliğini Ziyaret Etti
Gündem

Çin Büyükelçisi Jiang Xuebin Batman Valiliğini Ziyaret Etti

23.09.2026 · 13:33

Çin'in Ankara Büyükelçisi Jiang Xuebin ve beraberindeki heyet Batman Valiliğini ziyaret ederek Vali Ekrem Canalp ile sanayi ve turizm iş birliğini görüştü.