224 Kuyumcu Denetlendi

Batman Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde 224 kuyumcuyu denetleyerek Kuyum Ticareti Yetki Belgesi ve imitasyon ürün satış kurallarını aktardı.

Yayınlama: 23.09.2026
A+
A-

Batman Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde kuyumculuk sektöründe düzeni sağlamak, mevzuata uyumu artırmak ve vatandaşların alışveriş güvenliğini korumak amacıyla geniş kapsamlı bir denetim çalışması gerçekleştirdi.

Saha taramaları kapsamında ekipler; Meydan Mahallesi, Golden Plaza, Diyarbakır Caddesi ve Çarşı Mahallesi bünyesinde yer alan kuyumcu pasajlarını ziyaret ederek işletmeleri mercek altına aldı.

Yetki Belgesi Ve İmitasyon Ürün Uyarısı

Yürütülen denetimlerde işletme sahiplerine, Yasal Mevzuat gereği alınması zorunlu olan Kuyum Ticareti Yetki Belgesi süreçleri anlatıldı. Ayrıca vitrinlerde ve satış alanlarında yer alan imitasyon (yapay) ürünlerin sergilenmesi ile satışında uyulması gereken emredici kurallar hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.

224 İşletmeye Birebir Bilgilendirme

Saha faaliyetleri doğrultusunda toplam 224 kuyumcuya ulaşan ekipler, hem mevzuatsal yükümlülükler hem de tüketici haklarının korunması konusunda yüksek farkındalık oluşturdu.

Batman Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri, sektördeki haksız rekabetin ve olası mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla denetim ve rehberlik çalışmalarının kent genelinde kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.